Σπανακόπιτα νηστίσιμη στριφτή, της Χριστίνας Κ. .: Νηστίσιμα .: Ματιά
 

Σπανακόπιτα νηστίσιμη στριφτή, της Χριστίνας Κ.

Δοκιμάστε την συνταγή που μας έδωσε η Χριστίνα Κ. και φτιάξτε εύκολα μια
πεντανόστιμη και νηστίσιμη στριφτή σπανακόπιτα. Καλή σας όρεξη

Γράφει: Matia Gr
Σπανακόπιτα νηστίσιμη στριφτή, της Χριστίνας Κ.
Υλικά:

2 πακέτα χωριάτικο φύλλο για πίτες (1 κιλό)
1 κιλό σπανάκι
3 πράσα
2 κρεμμύδια μεγάλα ξερά
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα πράσα, τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τα ξερά κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε επίσης. Σε μια κατσαρόλα με νερό ζεματίζουμε το σπανάκι και κατόπιν το στύβουμε. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και σε αυτό σοτάρουμε όλα μας τα λαχανικά μαζί με αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε τα φύλλα ανά δύο. Στρώνουμε το πρώτο σε μια επιφάνεια και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο και στην μικρή τους πλευρά βάζουμε λίγη από την γέμιση. Τυλίγουμε το φύλλο σχηματίζοντας ρολό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση. Αλείφουμε τα ρολά γύρω γύρω με ελαιόλαδο. Αν χρησιμοποιήσουμε στρογγυλό ταψί στρώνουμε τα ρολά σε αυτό έτσι ώστε να σχηματίζουν σπείρα. Αν χρησιμοποιήσουμε τετράγωνο ταψί τα στρώνουμε έτσι ώστε να σχηματίζουν γραμμές. Ψήνουμε τη στριφτή νηστίσιμη σπανακόπιτά μας στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Χριστίνα Κ. και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.