Συκαλάκι, της γιαγιάς Στέλλας .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Συκαλάκι, της γιαγιάς Στέλλας

Το θρυλικό συκαλάκι της γιαγιάς Στέλλας!

Γράφει: Matia Gr
Συκαλάκι, της γιαγιάς Στέλλας
Υλικά:

50 μικρά άγουρα σύκα
5 φλυτζάνια ζάχαρη
2 κουταλιές γλυκόζη
1 βανίλια
Γαλαζόπετρα

Εκτέλεση:

Αφού κόψουμε και αφήσουμε λίγο από το κοτσανάκι τους, παίρνουμε ένα λεπτό σουβλί και τους ανοίγουμε μια τρυπούλα στην πίσω πλευρά δουλεύοντας λίγο το σουβλί ώστε να δημιουργηθούν δίοδοι για να μπει το νερό και κατόπιν το σιρόπι μας.
Κατόπιν σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα σύκα, μπόλικο νερό και γαλαζόπετρα όση το νύχι από το μικρό μας δακτυλάκι του χεριού. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τόσο ώστε να μπορούν να τρυπιούνται εύκολα (δοκιμάζουμε με το σουβλί μας). Όταν γίνει αυτό τα ρίχνουμε σε παγωμένο νερό και τα αφήνουμε για περίπου 12 ώρες αλλάζοντας νερό 3-4 φορές. Μετά τα στραγγίζουμε καλά.
Τέλος, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, τη βανίλια, 2 φλυτζάνια νερό και τα συκαλάκια μας, βράζοντας μέχρι δέσει σχεδόν το σιρόπι και προσθέτουμε και τα συκαλάκια βράζοντας λίγο ακόμα, μέχρι να δέσει καλά το γλυκό κουταλιού μας.

Τη συνταγή μας έστειλε η Στέλλα Ροζάκη την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε την ιστοσελίδα της, «Στέλλα», κάνοντας κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.