Τούρτα καραμελέ από την Μαρία .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Τούρτα καραμελέ από την Μαρία

Ετοιμάστε, με τη συνταγή της Μαρίας, μια εύκολη στην παρασκευή αλλά ιδιαιτέρως γευστική τούρτα με γεύση κρέμας καραμελέ.

Γράφει: Matia Gr
Τούρτα καραμελέ από την Μαρία
Υλικά:

2 πακέτα Πτι Μπερ
2 κουτιά κρέμα καραμελέ
1 μόρφατ (σιδερένιο κουτί)
1 1/2 φλυτζάνι άχνη ζάχαρη
Γάλα για το μούσκεμα των μπισκότων

Εκτέλεση:

Φτιάχνω την κρέμα καραμελέ όπως γράφουν οι οδηγίες αλλά χωρίς το σιρόπι καραμέλας. Την αφήνω να κρυώσει και την βάζω για λίγο στο ψυγείο. Χτυπώ την μόρφατ με την άχνη πολύ καλά και ρίχνω και την κρέμα καραμελέ χτυπώντας λίγο ακόμα. Σε τετράγωνο τάπερ βάζω 3 στρώσεις μπισκότα που τα έχω βουτήξει ελαφρώς στο γάλα, εναλλάξ με την κρέμα τελειώνοντας με κρέμα. Καλό θα είναι να σερβιριστεί την επόμενη μέρα. Πριν το σερβίρισμα περιχύνω την τούρτα με την καραμέλα που περιέχουν τα κουτιά. Καλή επιτυχία!!!

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.