Τούρτα σαβαγιάρ, της Ευαγγελίας .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Τούρτα σαβαγιάρ, της Ευαγγελίας

Υλικά: 2 πακέτα σαβαγιάρ 1 ζαχαρούχο γάλα 1 μόρφατ τενεκεδάκι 2 κ.σ.κακάο Τρουφα 2 ποτήρια χλιαρό νερό Εκτέλεση: Στο χλιαρό νερό διαλύουμε το κακάο. Έχουμε έτοιμο ένα ταψάκι τετράγωνο ή ορθογώνιο και βουτάμε τα […]

Γράφει: Matia Gr
Τούρτα σαβαγιάρ, της Ευαγγελίας
Υλικά:

2 πακέτα σαβαγιάρ
1 ζαχαρούχο γάλα
1 μόρφατ τενεκεδάκι
2 κ.σ.κακάο
Τρουφα
2 ποτήρια χλιαρό νερό

Εκτέλεση:

Στο χλιαρό νερό διαλύουμε το κακάο. Έχουμε έτοιμο ένα ταψάκι τετράγωνο ή ορθογώνιο και βουτάμε τα σαβαγιάρ στο χλιαρό νερό με το κακάο και τα στρώνουμε στο ταψάκι μας με την σειρά (προσοχή τα βουτάμε και τα βγάζουμε αμέσως). Χτυπάμε την μόρφατ με το ζαχαρούχο έως ότου αφρατέψει και στρώνουμε το μισό πάνω από τα σαβαγιάρ. Κάνουμε άλλη μια σειρά με σαβαγιάρ που έχουμε ήδη βουτήξει στο χλιαρό μείγμα του κακάο και τέλος την υπόλοιπη σαντιγί. Από πάνω ρίχνουμε την τρούφα ή αν έχουμε καρύδι τριμμένο. Εγώ δοκίμασα στην μέση να βάλω και σταγόνες σοκολάτας και ήταν τέλειο. Δοκιμάστε το και εσείς.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Ευαγγελία Κεχαγιά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.