Τούρτα, της Τζένης .: Γλυκά .: Ματιά
 

Τούρτα, της Τζένης

Φτιάξτε μια εύκολη και νόστιμη σπιτική τούρτα, ακολουθώντας τα βήματα της συνταγής που μας έστειλε η Τζένη Μάρκου και… καλοφάγωτη!

Γράφει: Matia Gr
Τούρτα, της Τζένης
Υλικά:

2 πακέτα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου
2 κρέμες Delice Γιώτης στιγμής
1 λίτρο γάλα
1 κουβερτούρα (200gr)
1 φλυτζάνι ζάχαρη
500ml φυτική σαντιγί

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη κουβερτούρα και τις κρέμες Γιώτης και τα βάζουμε στο μάτι της κουζίνας. Ανακατεύουμε ώσπου να πάρει βράση. Όταν βράσει η κρέμα μας, την σκεπάζουμε με μια σακούλα και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς (να είναι προς το χλιαρό). Σπάμε τα μπισκότα μας στα τέσσερα, τα ρίχνουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το αφήνουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες περίπου. Κατόπιν -αφού το βγάλουμε από το ψυγείο- χτυπάμε την φυτική σαντιγί και την απλώνουμε από πάνω. Αν θέλουμε τρίβουμε κουβερτούρα από πάνω για ντεκόρ. Καλή επιτυχία σας εύχομαι!

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Τζένη Μάρκου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.