Τσέσκα, του Σάκη .: Ορεκτικά .: Ματιά
 

Τσέσκα, του Σάκη

Υλικά: 1/4 του κιλού ωμές τριμμένες πατάτες 1/4 του κιλού βραστές τριμμένες πατάτες Αλάτι 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι 3/4 του φλιτζανιού σιμιγδάλι Μπέικον όσο θέλουμε Εκτέλεση: Ανακατεύουμε γρήγορα τις ωμές πατάτες στις βρασμένες για […]

Γράφει: Matia Gr
Τσέσκα, του Σάκη
Υλικά:

1/4 του κιλού ωμές τριμμένες πατάτες
1/4 του κιλού βραστές τριμμένες πατάτες
Αλάτι
3/4 του φλιτζανιού αλεύρι
3/4 του φλιτζανιού σιμιγδάλι
Μπέικον όσο θέλουμε

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε γρήγορα τις ωμές πατάτες στις βρασμένες για να μη μαυρίσουν, προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και κάνουμε ζύμη. Πλάθουμε την ζύμη σε μπάλες σαν μήλο, τις κυλάμε στο σιμιγδάλι και τις ρίχνουμε σε βραστό νερό. Βράζουμε για 20 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε τα ανοίγουμε με δυο πιρούνια και βάζουμε πάνω ψημένο και κομμένο μπέικον με το λίπος του.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε ο Σάκης Πανταζόπουλος, και τον ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.