Τσιπς μήλου στον φούρνο μικροκυμάτων .: Διαίτης .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Τσιπς μήλου στον φούρνο μικροκυμάτων

Νόστιμα, τραγανά, αρωματικά τσιπς μήλου γίνονται μέσα σε λίγα λεπτά με τη βοήθεια του φούρνου μικροκυμάτων και ξετρελαίνουν μικρούς, μεγάλους και κυρίως όσους βρίσκονται σε δίαιτα! Δείτε την συνταγή μας!

Γράφει: Matia Gr
Τσιπς μήλου στον φούρνο μικροκυμάτων

Τσιπς μήλου στον φούρνο μικροκυμάτων

Υλικά:

Μήλα
Κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα μήλα μας. Με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε το κοτσάνι και τον πυρήνα του μήλου κάνοντας μια τρύπα στο κέντρο του. Κόβουμε στο μαντολίνο, ή με πολύ κοφτερό μαχαίρι, πολύ λεπτές φετούλες μήλου και τις αραδιάζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Τα τοποθετούμε πάνω στον δίσκο του φούρνου μικροκυμάτων και ψήνουμε για 4+ λεπτά της ώρας, μέχρι οι άκρες από τα τσιπς του μήλου να ανασηκώνονται. Όταν αυτό γίνει, γυρίζουμε τα τσιπς και από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για μισό με ένα λεπτό της ώρας, μέχρι να γίνουν τραγανά τσιπς. Αφήνουμε τα τσιπς μήλου να κρυώσουν εντελώς και να σταθούν για 10 λεπτά, και τα σερβίρουμε σκέτα ή με κανέλα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.