Φάβα .: Ορεκτικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Φάβα

Υλικά: 1 σακουλάκι φάβα (500γρ.) 3 κρεμμύδια Ελαιόλαδο Αλάτι Εκτέλεση: Πρώτα καθαρίζουμε τη φάβα από ξένα σώματα που μπορεί να υπάρχουν. Απλώνουμε δηλαδή τη φάβα σε μια καθαρή περιοχή του τραπεζιού μας και σιγά […]

Γράφει: Matia Gr
Φάβα
Υλικά:

1 σακουλάκι φάβα (500γρ.)
3 κρεμμύδια
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση:

Πρώτα καθαρίζουμε τη φάβα από ξένα σώματα που μπορεί να υπάρχουν. Απλώνουμε δηλαδή τη φάβα σε μια καθαρή περιοχή του τραπεζιού μας και σιγά σιγά κοιτάζοντας προσεκτικά με τα δάχτυλά μας σπρώχνουμε την καθαρή φάβα στην άκρη. Πετάμε μικρές πετρούλες κ.τ.λ. που μπορεί να βρεθούν. Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι τη φάβα και την ξεπλένουμε καλά με νερό κάτω από τη βρύση. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 5 φλιτζάνια νερό και όταν βράσει του προσθέτουμε τη φάβα και το αλάτι. Βράζουμε για μία ώρα περίπου μέχρι να χυλώσει. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος την ξαφρίζουμε. Μόλις βράσει σβήνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να κατακάτσει. Αν υπάρχει περίσσεια νερού το αφαιρούμε. Στρώνουμε σε ένα ταψί τη φάβα και την πατάμε με το κουτάλι να γίνει ίσια η επιφάνειά της. Από πάνω της ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και της ρίχνουμε το λάδι. Σερβίρουμε σε κομμάτια τη φάβα με σπάτουλα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.