Φιδάκια κριτσινάκια .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Φιδάκια κριτσινάκια

Φιδάκια κριτσινάκια! Γίνεται; Γίνεται! Και όχι μόνο γίνεται αλλά κλέβει και τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι και πάρτυ! δοκιμάστε τα!

Γράφει: Matia Gr
Φιδάκια κριτσινάκια

Φιδάκια κριτσινάκια

Υλικά:

1/2 – 1 δόση βασική ζύμη για μαλακά κριτσίνια
Λίγο βούτυρο λιωμένο
Μαύρες ελιές σε φέτες
Μαυροσούσαμο ή γλυκάνισο
Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

Θα χρειαστούμε επίσης ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι.
Αλείφουμε με βούτυρο τα ξύλινα σουβλάκια. Ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε σε στενές λωρίδες τη ζύμη. Παίρνουμε μία λωρίδα ζύμης και την πλάθουμε να γίνει κυλινδρική. Την τυλίγουμε γύρω γύρω από το ξυλάκι και την σταθεροποιούμε. Θα πρέπει να έχει απόσταση η κάθε δίπλα γιατί θα φουσκώσει η ζύμη μας. Κόβουμε από τις ελιές δύο μικρά κομματάκια για ματάκια και ένα για στόμα. Τα βάζουμε στο κεφαλάκι του φιδιού μας και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο, πιπέρι, γλυκάνισο ή άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας μας. Αραδιάζουμε τα φιδάκια κριτσινάκια μας σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε για ένα τεταρτάκι. Στη συνέχεια ψήνουμε για περίπου είκοσι λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Μπορείτε να τα σερβίρετε όπως είναι με τα ξυλάκια τους ή να τα αφαιρέσετε (π.χ. αν θέλετε να τα σερβίρετε σε παιδικό πάρτυ θα είναι ασφαλέστερο να αφαιρέσετε τα ξυλάκια).

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.