Φτιάχνω πετιμέζι (πετμέζι) .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Φτιάχνω πετιμέζι (πετμέζι)

Το πετιμέζι χρησιμοποιούνταν στις αγροτικές περιοχές που είχαν αμπέλια, ως ένα είδος μαρμελάδας. Για την κατασκευή του, χρησιμοποιούμε καθαρό μούστο

Γράφει: Matia Gr
Φτιάχνω πετιμέζι (πετμέζι)

Πετιμέζι

Υλικά:

Μούστος

Εκτέλεση:

Το πετιμέζι χρησιμοποιούνταν στις αγροτικές περιοχές που είχαν αμπέλια, ως ένα είδος μαρμελάδας. Για την κατασκευή του, χρησιμοποιούμε καθαρό μούστο. Τον μούστο τον καθαρίζουμε όπως βλέπετε στο «φτιάχνω μούστο για όλη τη χρονιά». Βράζουμε σε κατσαρόλα τον καθαρό μούστο, τόσο ώστε να πήξει και να γίνει μία παχύρρευστη μαρμελάδα. Στη συνέχεια τον κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει, τον φυλάμε σε γυάλινα δοχεία μέσα στο ψυγείο.

Την φωτογραφία που συνοδεύει την συνταγή, μας την έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε το blog του Ορφέα, «ΤΟΥΙΤΥ», κάνοντας κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.