Χαλβάς με σοκολάτα .: Νηστίσιμα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Χαλβάς με σοκολάτα

Υλικά: 1/2 κιλό σοκολάτα υγείας 1/2 κιλό ταχίνι 4 κουταλίες σισαμέλαιο ή βιτάμ 1 φλιτζάνι χαλβά αμυγδάλου 1 φλιτζάνι χαλβά κακάο 1 φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα και ασπρισμένα Το ξύσμα ενός πορτοκαλιού Εκτέλεση: Σε μπεν […]

Γράφει: Matia Gr
Χαλβάς με σοκολάτα
Υλικά:

1/2 κιλό σοκολάτα υγείας
1/2 κιλό ταχίνι
4 κουταλίες σισαμέλαιο ή βιτάμ
1 φλιτζάνι χαλβά αμυγδάλου
1 φλιτζάνι χαλβά κακάο
1 φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα και ασπρισμένα
Το ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα υγείας, δηλαδή: σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε μια μικρότερη, προσέχοντας να μην ακουμπάει ο πάτος της πάνω σε αυτόν της μεγαλύτερης κατσαρόλας. Στην μικρότερη ρίχνουμε σε κομμάτια την σοκολάτα υγείας και από την θερμοκρασία που αναπτύσσεται, η σοκολάτα λιώνει χωρίς να καίγεται.
Στη λιωμένη σοκολάτα προσθέτουμε το σισαμέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ταχίνι ανακατεύοντάς τα πολύ καλά. Σε ένα μπωλάκι θριματίζουμε τα δύο είδη χαλβά και τα ανακατεύουμε μεταξύ τους. Σε μια φόρμα κέικ στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και σε στρώσεις εναλλάξ βάζουμε το μείγμα της σοκολάτας, το θριματισμένο χαλβά και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Φροντίζουμε η τελευταία στρώση να είναι σοκολάτα και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο να σταθεί έως ότου κρυώσει εντελώς. Τέλος αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο την φόρμα και αφαιρούμε προσεκτικά το αντικολλητικό χαρτί.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.