Χοιρινό κότσι με κριθαράκι ολικής .: Εύκολες συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Χοιρινό κότσι με κριθαράκι ολικής

Φτηνό, εύκολο και πάνω απ’ όλα πεντανόστιμο πιάτο. Θέλει την ώρα του για να βράσει το κρέας αλλά γίνεται λουκούμι! Δοκιμάστε το…

Γράφει: Matia Gr
Χοιρινό κότσι με κριθαράκι ολικής
Υλικά:

2 χοιρινά κότσια χωρίς δέρμα
Κριθαράκι ολικής
Αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα χοιρινά κότσια και προσθέτουμε νερό μέχρι να τα καλύψει. Ανεβάζουμε τη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και την ανάβουμε στο δυνατό. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, κατεβάζουμε το μάτι στο 1/3 της δύναμης του. Ξαφρίζουμε και καπακώνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Αφήνουμε το κρέας μας να βράσει μέχρι να φεύγει από το κόκκαλο εύκολα (περίπου δύο ώρες είναι αρκετές).
Αφαιρούμε το κρέας και τα κόκαλα από την κατσαρόλα. Σουρώνουμε το ζωμό για να απομακρύνουμε τυχών κοκαλάκια και τον ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανάλογα με το πόσο κριθαράκι θέλουμε να ρίξουμε θα είναι και η ποσότητα του ζωμού. Η αντιστοιχία είναι ένα μέρος κριθαράκι, τρία μέρη ζωμός. Για τρία άτομα πχ. τρεις κούπες ζωμός και μία κριθαράκι είναι μια χαρά (για μεσημέρι και βράδυ). Ρίχνουμε λοιπόν τον ζωμό, το κριθαράκι και λίγο αλατάκι, δοκιμάζοντας ώστε να μην είναι ανάλατο αλλά και να μη μας γίνει και λύσσα! 🙂 Ξεκοκαλίζουμε καλά το κρέας, το κόβουμε μικρά κομματάκια και το προσθέτουμε κι αυτό στην κατσαρόλα. Βράζουμε με το μάτι στο μισό της δύναμης του για περίπου ένα τέταρτο. Σβήνουμε το μάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σε δέκα λεπτά είναι έτοιμο να το απολαύσουμε. Αν θέλουμε στο πιάτο μας ρίχνουμε και λίγη τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.