Ώριμες μπανάνες σε μια ώρα! .: Κολπάκια .: Ματιά
 

Ώριμες μπανάνες σε μια ώρα!

Πως μπορούμε να επιταχύνουμε τον χρόνο που χρειάζονται οι μπανάνες για να ωριμάσουν έτσι ώστε να τις χρησιμοποιήσουμε στη ζαχαροπλαστική; Ρίξτε μια ματιά!

Γράφει: Matia Gr
Ώριμες μπανάνες σε μια ώρα!

Συνήθως το θέμα είναι πως να μην ωριμάζουν πολύ γρήγορα οι μπανάνες μας. Μερικές φορές όμως χρειαζόμαστε ώριμες μπανάνες για να φτιάξουμε κουλουράκια ή γλυκό ψωμί μπανάνας και οι μπανάνες μας στέκουν εκεί, σκληρές και άκαμπτες και παρά τις παροτρύνσεις μας, μας κοιτούν καταπράσινες σαν τα αγγούρια!
Τι θα κάνουμε;
Τις κόβουμε μία μία από το κοτσάνι τους, τις αραδιάζουμε πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί και τις βάζουμε σε μέτριο φούρνο για μισή με τρία τέταρτα της ώρας μέχρι να γίνουν μαύρες σαν την σοκολάτα. Γλυκιά εκδίκηση! Καταλαβαίνω πως το χρώμα που παίρνουν είναι κάπως χμ… απωθητικό, αλλά μόλις τις ξεφλουδίσουμε θα δούμε πως είναι ό,τι πρέπει για τις συνταγές μας!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.