Χαλβάς σιμιγδαλένιος νηστίσιμος .: Νηστίσιμα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Χαλβάς σιμιγδαλένιος νηστίσιμος

Υλικά: 1 πακέτο (500 γρ) σιμιγδάλι χονδρό 1/2 πακέτο βιτάμ (ή μισή κούπα λάδι) 2 κούπες ζάχαρη 4 κούπες νερό 1 κούπα καρύδια (προαιρετικά) 1 – 2 ξύλα κανέλλας Τη φλούδα ενός λεμονιού Εκτέλεση: […]

Γράφει: Matia Gr
Χαλβάς σιμιγδαλένιος νηστίσιμος
Υλικά:

1 πακέτο (500 γρ) σιμιγδάλι χονδρό
1/2 πακέτο βιτάμ (ή μισή κούπα λάδι)
2 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κούπα καρύδια (προαιρετικά)
1 – 2 ξύλα κανέλλας
Τη φλούδα ενός λεμονιού

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη την κανέλα και τη φλούδα του λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη. Το αφήνουμε να βράσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σε μια άλλη κατσαρόλα (μεγαλύτερη) ρίχνουμε το βιτάμ ή το λάδι και αφού αυτό κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας καλά μέχρι να πάρει ρόδινο χρώμα. Μόλις γίνει αυτό βγάζουμε από το σιρόπι τα ξύλα κανέλας και τη φλούδα λεμονιού και το ρίχνουμε μέσα στο σιμιγδάλι. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Όταν αυτό γίνει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε μια καθαρή πετσέτα στο καπάκι της κατσαρόλας σκεπάζοντάς το για να φύγει η υγρασία. Το βάζουμε σε φόρμα πλαστική και το σερβίρουμε με κανέλλα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.