Χριστουγεννιάτικα δεντράκια λουκανικάκια .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Χριστουγεννιάτικα δεντράκια λουκανικάκια

Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο ορεκτικό που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα.

Γράφει: Matia Gr
Χριστουγεννιάτικα δεντράκια λουκανικάκια
Υλικά:

Λουκανικάκια τύπου Φρανκφούρτης
Αγγούρι ή αγγουράκια
Ντοματάκια πέρλες

Εκτέλεση:

Θα χρειαστούμε μακριές οδοντογλυφίδες ή καλαμάκι από σουβλάκι (θα πρέπει να το κόψουμε στη μέση).
Στρώνουμε τα λουκάνικα το ένα δίπλα στο άλλο ανά 4 και κόβουμε λοξά ώστε να δημιουργήσουμε ισοσκελή τρίγωνα (όπως φαίνεται στη φωτογραφία) και τους περνάμε την οδοντογλυφίδα. Πλένουμε το αγγούρι και με το κατάλληλο εργαλείο ή ένα πιρούνι ξύνουμε κάθετα τη φλούδα του να γίνει “ριγέ”. Το κόβουμε σε πολύ χοντρές ροδέλες και καρφώνουμε μια ροδέλα στο κάτω μέρος του δέντρου από λουκάνικα, να είναι η βάση του. Καρφώνουμε και μια πέρλα ντομάτας στο πάνω μέρος του δέντρου και τα λουκανικάκια μας είναι έτοιμα να συμμετάσχουν στην γιορτινή ατμόσφαιρα του τραπεζιού ή του μπουφέ και να ικανοποιήσουν με την γεύση τους.
Εάν θέλουμε να τα περάσουμε από φούρνο το κάνουμε πριν βάλουμε το αγγούρι και τη ντομάτα. Καλό είναι να συνοδεύεται η πιατέλα με τα χριστουγεννιάτικα ελατάκια από λουκάνικα με: κρακεράκια, φρυγανισμένο ή φρέσκο ψωμί καθώς επίσης από κέτσαπ και μουστάρδα!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.