Δεντράκια τυράκια .: Εποχιακά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Δεντράκια τυράκια

Δεντράκια χριστουγεννιάτικα από τετηγμένο τυρί ικανά να κερδίσουν τον θαυμασμό όλων! Γίνονται εύκολα, γρήγορα και είναι και οικονομικά! Δοκιμάστε τα!

Γράφει: Matia Gr
Δεντράκια τυράκια

Δεντράκια τυράκια

Υλικά:

Τρίγωνα τυράκια τετηγμένα
Κίτρινο τυρί του τοστ σε λεπτές φέτες
1 φουντάκι μπρόκολο ζεματισμένο
Μείγμα φρέσκων αρωματικών βοτάνων ή μείγμα πιπεριών
Μπατονέτες αλμυρές ή ξυλάκια για σουβλάκι ή μπαστούνια για γλειφιτζούρι

Εκτέλεση:

Προσεκτικά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο από τα τριγωνάκια τετηγμένου τυριού. Τα απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί. Κόβουμε προσεκτικά ένα πολύ λεπτό αστεράκι από το κίτρινο τυρί του τοστ (δεν πρέπει να είναι βαρύ) και το στερεώνουμε στο μυτερό άκρο του τυριού. Ξεχωρίζουμε το φουντάκι από το μπρόκολο να γίνει σποράκια. Πασπαλίζουμε με το μπρόκολο, τα αρωματικά βότανα ή τα πιπέρια και βάζουμε στη βάση τους από μία αλμυρή μπατονέτα. Μπορούμε τα δεντράκια τυράκια μας να τα στερεώσουμε πάνω σε μια μπάλα από φελιζόλ, σε μια τυρόμπαλα, σε ένα πορτοκάλι ή όπου μας οδηγεί η φαντασία μας!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.