Φακές μαύρες, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Vegan .: Ματιά
 

Φακές μαύρες, από τον Γέροντα Παρθένιο

Φακές μαύρες, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Φακές μαύρες, από τον Γέροντα Παρθένιο
ΦΑΚΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΦΑΚΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

500γρ. φακές μαύρες
2 ξερά κρεμμύδια
5 – 6 σκελίδες σκόρδο
3 καρότα
Ντομάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη
1 φλούδα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο. Όταν κάψει ρίχνουμε σε αυτό το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και το σκόρδο μας επίσης ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε και τα καροτάκια κομμένα σε ροδέλες. Ανακατεύουμε και περιμένουμε λίγο να τσιγαριστούν. Ρίχνουμε φρέσκια ντομάτα τριμμένη και τις μαύρες φακές μας. Ρίχνουμε και την ξερή φλούδα πορτοκαλιού, πιπεράκι και λίγο ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν οι φακές μας και λίγο πιο πάνω. Βράζουμε για μισή ώρα και στο τέλος ρίχνουμε και το αλατάκι μας. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο πασπαλίζοντας με λίγη ρίγανη και προσθέτοντας και λίγο ελαιόλαδο. Συνοδεύουμε το φαγητό μας με ελιές.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.