Γαλοπούλα στη γάστρα με κρέμα γάλακτος .: Εποχιακά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Γαλοπούλα στη γάστρα με κρέμα γάλακτος

Υλικά: 1 γαλοπούλα 1 κρέμα γάλακτος (200ml) 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί Μείγμα πολύχρωμων πιπεριών Αλάτι Ελαιόλαδο Πατάτες φούρνου (μικρές στρογγυλές) Λίγο σχοινόπρασο 1 κύβο νοστιμιάς κοτόπουλου Εκτέλεση: Σε ένα μικρό μπωλάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο […]

Γράφει: Matia Gr
Γαλοπούλα στη γάστρα με κρέμα γάλακτος
Υλικά:

1 γαλοπούλα
1 κρέμα γάλακτος (200ml)
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Μείγμα πολύχρωμων πιπεριών
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Πατάτες φούρνου (μικρές στρογγυλές)
Λίγο σχοινόπρασο
1 κύβο νοστιμιάς κοτόπουλου

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό μπωλάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σε αυτό διαλύουμε 1 1/2 κουταλάκι από το πιπέρι, λίγο αλάτι και λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο. Με το μείγμα αυτό αλείφουμε καλά την γαλοπούλα μας, μέσα – έξω και την ψήνουμε σε σκεπασμένη γάστρα για 2 ώρες στους 180 βαθμούς. Εντωμεταξύ καθαρίζουμε τις πατατούλες μας και τα βράζουμε για 10 – 15 λεπτά σε νερό που έχουμε διαλύσει ένα κύβο νοστιμιάς. Μόλις περάσουν οι 2 ώρες αφαιρούμε το καπάκι από τη γάστρα μας και περιχύνουμε την γαλοπούλα με το κρασί. Μετά από λίγο περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τις πατάτες χωρίς το ζουμί τους, και αλατίζουμε, πιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο σχοινόπρασο από πάνω. Συνεχίζουμε το ψήσιμο με ξεσκέπαστη τη γάστρα για περίπου άλλη μια ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν η γαλοπούλα και οι πατάτες μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.