Καραμελωμένα καρύδια .: Γαρνιτούρες .: Ματιά
 

Καραμελωμένα καρύδια

Τα καραμελωμένα καρύδια φτιάχνονται εύκολα και μπορούν να διατηρηθούν για περίπου δύο εβδομάδες σε κλειστό αεροστεγές βάζο, έτσι ώστε είτε να τα χρησιμοποιήσετε σε κάποια συνταγή ζαχαροπλαστικής, είτε για να σας βοηθήσουν στην ανελέητη μάχη με την λιγουρίτσα που σας επισκέπτεται τις στιγμές που δεν υπάρχει κάποιο γλυκό στο σπίτι

Γράφει: Matia Gr
Καραμελωμένα καρύδια
Υλικά:

1 κούπα καρύδια
1 κούπα ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και την ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα. Όταν ρευστοποιηθεί αρχίζει σιγά σιγά να αλλάζει χρώμα και να σκουραίνει. Μόλις πάρει το επιθυμητό χρώμα της καραμέλας ρίχνουμε τα καρύδια και απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να επικαλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές τους. Τα αδειάζουμε πάνω σε μάρμαρο ή αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις στερεοποιηθούν, τα σπάμε σε κομμάτια και τα χρησιμοποιούμε ή τα τοποθετούμε αμέσως σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς για να διατηρηθούν μέχρι δύο εβδομάδες περίπου, εκτός ψυγείου.

  Ζεστή σοκολάτα με άρωμα πορτοκαλιού
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.