Κολπάκι για κοκορέτσι, κοντοσούβλι, ρολλά και σουβλάκια στο φούρνο .: Κολπάκια .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κολπάκι για κοκορέτσι, κοντοσούβλι, ρολλά και σουβλάκια στο φούρνο

Πολύ εύκολος τρόπος να ψήνουμε στον φούρνο κοκορέτσια, κοντοσούβλια, ρολλά κρέας ή και σουβλάκια.

Γράφει: Matia Gr
Κολπάκι για κοκορέτσι, κοντοσούβλι, ρολλά και σουβλάκια στο φούρνο

Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να ψήνουμε στον φούρνο κοκορέτσια, κοντοσούβλια, ρολλά κρέας ή και σουβλάκια.

Βάζουμε τα κοκορέτσια μας πάνω στη σχάρα του ταψιού, ή πάνω στη σχάρα του φούρνου. Τα τρυπάμε (ή τα έχουμε φτιάξει κατ’ ευθείαν πάνω σε αυτήν) με μεταλλική σούβλα.

Έτσι το κρέας μας θα ψηθεί πιο γρήγορα, πιο καλά στο εσωτερικό του και δεν θα “στραβώσει”. Εάν θέλουμε να ψήσουμε μαζί τους και πατάτες φούρνου καλό θα είναι να τις έχουμε σε διαφορετικό ταψί.

Που θα βρούμε μεταλλική σούβλα; Στα καταστήματα που πουλούν ψησταριές, κάρβουνα, μεταλλικά αντικείμενα κτλ μπορούμε να αγοράσουμε μικρές μεταλλικές σούβλες (όχι πολύ λεπτές). Οι περισσότεροι φούρνοι χωρούν σούβλα μήκους 40 εκατοστών. Εάν ο δικός μας φούρνος είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος τότε αγοράζετε κάποια στα μέτρα μας. Εάν δεν βρίσκετε στο μέγεθος που επιθυμείτε, ζητάτε να σας κόψουν από κάποια μεγάλη σούβλα το μήκος που θέλετε και να σας λειάνουν τις άκρες μετά την κοπή.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.