Κοτόπουλο φθινοπωρινό .: Εποχιακά .: Ματιά
 

Κοτόπουλο φθινοπωρινό

Πεντανόστιμο κοτοπουλάκι με άρωμα φθινοπώρου. Τα κάστανα και τα κυδώνια που το συνοδεύουν δένουν τόσο πολύ μαζί του που… μιαμ μιαμ!!!

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπουλο φθινοπωρινό
Υλικά:

1 μεγάλο κοτόπουλο σε μερίδες
1 1/2 κιλό κυδώνια
1 1/2 κιλό κάστανα
3 κρεμμύδια ξερά
2 πιπεριές
150ml κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πρώτα από όλα βράζουμε τα κάστανα και στη συνέχεια τα καθαρίζουμε προσπαθώντας να βγουν ολόκληρα ή σε μεγάλα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μέσα τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα και ρίχνουμε το κρασί. Προσθέτουμε και τα κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια, τα κρεμμύδια μέτρια χοντροκομμένα, τις πιπεριές σε τετραγωνάκια και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγο όλα μαζί. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζοντας την κατσαρόλα. Λίγο πριν γίνει προσθέτουμε και τα κάστανα και αφήνουμε να μαγειρευτεί για ένα τεταρτάκι ακόμη. Το φθινοπωρινό κοτόπουλο με κάστανα και κυδώνια συνοδεία, είναι έτοιμο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.