Μουσοκόλαση 2-1-2, του Ορφέα .: Ανοιξιάτικες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μουσοκόλαση 2-1-2, του Ορφέα

Γρήγορη, πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για ένα mousse σοκολάτας… σκέτη κόλαση

Γράφει: Matia Gr
Μουσοκόλαση 2-1-2, του Ορφέα
Υλικά:

200 γρ. μαύρη σοκολάτα ή κουβερτούρα
100 γρ. καυτό νερό
200 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Σπάμε την σοκολάτα σε όσο πιο μικρά κομμάτια μέσα σε ένα μπωλ. Ρίχνουμε από πάνω το καυτό νερό και την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως. Την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας τακτικά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Την σαντιγί την ρίχνουμε μέσα στην κρύα σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ απαλά και σιγά με μία ξύλινη ή πλαστική σπάτουλα μέχρι να γίνει μία όμορφη σοκολατένια απολαυστική κρέμα. Την μοιράζουμε σε μπωλάκια ή ανοιχτά ποτήρια σαμπάνιας και την βάζουμε στο ψυγείο. Σε μία ώρα την ανακατεύουμε πάλι απαλά και πάλι μέσα στο ψυγείο. Πριν την σερβίρουμε αν θέλουμε την στολίζουμε με φράουλες ή σαντιγί ή οτιδήποτε άλλο μας αρέσει.
Σημ.: Το νούμερο 2-1-2 το έβαλα γιά να θυμόμαστε εύκολα την συνταγή.
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

Την συνταγή αυτή, καθώς και την φωτογραφία που την συνοδεύει, μας τα έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε το blog του Ορφέα, «ΤΟΥΙΤΥ», κάνοντας κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.