Μπανάνες τηγανιτές .: Γαρνιτούρες .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μπανάνες τηγανιτές

Υπάρχουν πολλές επιλογές για το τι θα φτιάξουμε όταν οι μπανάνες μας είναι ώριμες και έχουν γίνει πια καφέ. Εδώ όμως υπάρχει μια συνταγή που χρησιμοποιεί τις ανώριμες ή τις κανονικές μπανάνες και… κάνει θαύματα! Μπορούμε να τις απολαύσουμε σκέτες, πάνω από γιαούρτι, παγωτά, πάνω ή μέσα σε κρέπες, ή και γλυκά τοστ, σε τηγανίτες, βάφλες και όπου αλλού θέλουμε. Η απόλαυση είναι εγγυημένη!

Γράφει: Matia Gr
Μπανάνες τηγανιτές
Υλικά:

2 μέτριες μπανάνες
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές ρούμι ή λικέρ

Εκτέλεση:

Οι μπανάνες μας θα πρέπει να είναι σφιχτές ή ακόμη και κάπως πράσινες. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους ενός εκατοστού. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε την ζάχαρη. Περιμένουμε να ξεκινήσει να υγροποιείται και να χρυσίζει και τότε προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει εντελώς. Ρίχνουμε και το ρούμι και χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό. Στρώνουμε τις μπανάνες σε μια στρώση και ανεβάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Τηγανίζουμε τις μπανάνες για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.