Μπρόκολο στον ατμό .: Vegan .: Ματιά
 

Μπρόκολο στον ατμό

Το μπρόκολο είναι μια από τις πλέον υγιεινές τροφές. Όταν μάλιστα είναι μαγειρεμένο στον ατμό, τότε η θρεπτική του αξία είναι ακόμα μεγαλύτερη!

Γράφει: Matia Gr
Μπρόκολο στον ατμό
Υλικά:

Μπρόκολο

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο και αν θέλουμε και το κοτσάνι του, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε μια βάση για μαγείρεμα στον ατμό ή σε ένα καλάθι-σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό τόσο ώστε να καλύπτει μόνο τα ποδαράκια της βάσης ή του καλαθιού μας. Τοποθετούμε πάνω τη βάση με το μπρόκολο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει. Από την ώρα που αρχίζει να κοχλάζει το νερό μας, κρατάμε 5 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο και στη συνέχεια το βγάζουμε από την κατσαρόλα. Εάν δεν έχουμε βάση ή καλάθι μπορούμε να βουτήξουμε το μπρόκολο σε νερό που βράζει και να το αφήσουμε εκεί για περίπου ένα λεπτό. Στη συνέχεια το αφαιρούμε με τρυπητό.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.