Νηστίσιμη τούρτα, του Ιωάννη .: Νηστίσιμα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Νηστίσιμη τούρτα, του Ιωάννη

Για όσους θέλουν να τηρήσουν την νηστεία αλλά και να γιορτάσουν τα γενέθλια τους με μια τούρτα, υπάρχει λύση και μας την έστειλε ο Θαρουνιάτης Ιωάννης

Γράφει: Matia Gr
Νηστίσιμη τούρτα, του Ιωάννη
Υλικά:

Φρυγανιές
Σιρόπι ή ζαχαρόνερο
Φυτική σαντιγί
Κακάο
Ζάχαρη άχνη
Κεράσι γλυκό για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Καβουρντισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Παίρνουμε σαν βάση φρυγανιές βουτηγμένες σε σιρόπι ή ζαχαρόνερο. Παίρνουμε φυτική σαντιγί και χτυπάμε με κακάο και λίγο ζάχαρη άχνη την περισσότερη και την υπόλοιπη σκέτη άσπρη. Στρώνουμε μια στρώση φρυγανιές κατόπιν ρίχνουμε ένα μέρος από τη σαντιγί και ξανά μια στρώση φρυγανιές και την υπόλοιπη τη σαντιγί. Αφού την στρώσουμε καλά παίρνουμε ένα κορνέ ή κάνουμε ένα χωνάκι με μια λαδόκολλα ανοίγοντας με το ψαλίδι μια τρύπα και ρίχνουμε μέσα την άσπρη σαντιγί. Την γαρνίρουμε σύμφωνα με την φαντασία μας και αν θέλουμε προσθέτουμε και κερασάκι γλυκό για γαρνίρισμα. Εάν θέλουμε μέσα στην κακάο σαντιγί προσθέτουμε σιρόπι από το κεράσι και καβουρντισμένα αμύγδαλα. Δοκιμάστε τη είναι πολύ νόστιμη.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε ο Θαρουνιάτης Ιωάννης και τον ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.