Πάνκο – Panko – Τι είναι το πάνκο; .: Κουζίνα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πάνκο – Panko – Τι είναι το πάνκο;

Τι ακριβώς είναι το πάνκο (panko), που όλο και πιο συχνά ακούμε στο Master Chef αλλά και σε άλλες εκπομπές μαγειρικής στην ελληνική τηλεόραση; Που χρησιμοποιείται; Πως φτιάχνεται και γιατί το προτιμούν οι chef αντί άλλων παρόμοιων πρώτων υλών στις επαγγελματικές κουζίνες τους;

Γράφει: Matia Gr
Πάνκο – Panko – Τι είναι το πάνκο;

Τι είναι το πάνκο (panko);

Είναι ψίχουλα από λευκό Ιαπωνικό χωρίς κόρα ψωμί. Η ιδιότητα που το ξεχωρίζει από τα συνηθισμένα ψίχουλα ψωμιού είναι το ότι το πάνκο δεν απορροφά λάδι ή λίπος όταν τηγανιστεί, με αποτέλεσμα να γίνεται γευστικότερο και ελαφρύτερο το έδεσμα που ετοιμάζουμε με αυτό!

Πώς φτιάχνω σπιτικό πάνκο; Πώς κάνω panko;

Η διαδικασία παρασκευής του έχει ως εξής:
Καταρχήν, το ψωμί γίνεται ψίχουλα. Και στη συνέχεια, τα ψίχουλα ξεραίνονται στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας τα κατά διαστήματα.

Πού χρησιμοποιούμε το πάνκο;

Το πάνκο χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην Ασιατική Κουζίνα.

Επειδή στην Ελλάδα δεν έχουμε και σε πρώτη ζήτηση το πάνκο, ειδικά για οικιακή χρήση, είναι εξαιρετικά τα ψίχουλα ψωμιού. Μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα bread crumbs (ψίχουλα ψωμιού) στο σπίτι μας χρησιμοποιώντας όποιο είδος ψωμιού θέλουμε (χωριάτικο, μαύρο, λευκό κτλ. ή και μίξη αυτών), τόσο την ψίχα όσο και την κόρα τους, ακολουθώντας τη συνταγή Φτιάχνω σπιτικά “ψίχουλα ψωμιού – bread crumbs”.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα