Πιροσκί με κιμά και ένταμ .: Απόκριες .: Ματιά
 

Πιροσκί με κιμά και ένταμ

Ίσως τα πιο νόστιμα πιροσκί που έχουμε δοκιμάσει μέχρι στιγμής! Για δοκιμάστε τη συνταγή και πείτε μας και τη δική σας γνώμη!

Γράφει: Matia Gr
Πιροσκί με κιμά και ένταμ
Υλικά:

250γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ξερά
15 φέτες του τοστ ένταμ
Δυόσμο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καταρχήν φτιάχνουμε την βασική ζύμη για πιροσκί, ακολουθώντας τις οδηγίες της συνταγής που θα βρείτε κάνοντας κλικ εδώ!
Στην συνέχεια θα ετοιμάσουμε την γέμιση: Σε ένα σκεύος βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μέσα του τσιγαρίζουμε καλά τον κιμά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά και σκεπασμένη κατσαρόλα. Μόνο αν χρειάζεται προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
Όταν μαγειρευτεί ο κιμάς μας ανοίγουμε μικρά μέρη της ζύμης για πιροσκί να γίνουν πλατιά και βάζουμε μια κουταλιά κιμά και μισή φέτα τυρί του τοστ. Κλείνουμε πιέζοντας δυνατά και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές σε άφθονο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα τα πιροσκί μας. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.