Πώς βράζουμε μακαρόνια (Τεχνικές μαγειρικής) .: Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πώς βράζουμε μακαρόνια (Τεχνικές μαγειρικής)

Είναι πιο απλό από όσο θα σου φανεί στην αρχή

Γράφει: Matia Gr
Πώς βράζουμε μακαρόνια (Τεχνικές μαγειρικής)
How

Ο βασικός κανόνας όταν βράζουμε μακαρόνια και γενικά ζυμαρικά θέλει να βάζουμε 1 λίτρο νερό για κάθε 100γρ. ζυμαρικών (δηλαδή για ένα πακέτο 500γρ. πρέπει να χρησιμοποιούμε 5 λίτρα νερό) και 7-10γρ. αλάτι.

Η τεχνική είναι η εξής:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ανάλογο νερό, την καπακώνουμε και αφήνουμε το νερό να βράσει. Μόλις βράσει προσθέτουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά μας. Τι κάνουμε για να μην κολλάνε τα μακαρόνια; Ανακατεύουμε ελαφρά και συχνά για να μην κολλήσουν το ένα με το άλλο μέχρι που το νερό να αρχίσει πάλι να βράζει. Τ’ αφήνουμε να βράσουν ανάλογα με τις οδηγίες που γράφουν στο πακέτο ή γενικά γύρω στα 7-9 λεπτά. Κατόπιν τα σουρώνουμε σε σουρωτήρι (προσοχή, τα μακαρόνια δεν τα ξεπλένουμε με νερό γιατί χάνουν τη γεύση τους), και αν θέλουμε βάζουμε να “κάψουν” στην κατσαρόλα 1-2 κουταλιές βούτυρο μαγειρικής ή βιτάμ, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε με κάθετες κυκλικές κινήσεις, κρατώντας από δεξιά και αριστερά την κατσαρόλα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.