Πως ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες (Τεχνικές μαγειρικής) .: Συνταγές .: Ματιά
 

Πως ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες (Τεχνικές μαγειρικής)

Συνήθως, πριν χρησιμοποιήσουμε τις μελιτζάνες για την παρασκευή ενός φαγητού, χρειάζεται να τις ξεπισκρίσουμε. Δείτε την τεχνική για να ξεπικρίσετε με επιτυχία τις μελιτζάνες σας, ώστε να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις στο πιάτο σας

Γράφει: Matia Gr
Πως ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες (Τεχνικές μαγειρικής)
Bitter

Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες ή τις χαράζουμε με το μαχαίρι, τους βάζουμε μπόλικο αλάτι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι για μια με μιάμιση περίπου ώρα. Τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε.
Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλουμε τις μελιτζάνες κομμένες ή χαραγμένες μέσα σε αλατόνερο, όπου πάλι ξεπλένουμε και στύβουμε.
Τέλος, ένας τρίτος τρόπος -εάν αυτό δεν εμποδίζει τη συνταγή μας- είναι να βάλουμε κομμένες σε φέτες τις μελιτζάνες να ζεματιστούν σε βραστό νερό, όπου μετά τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε προσεχτικά όπως στη συνταγή: μελιτζάνες τηγανητές του μπαμπά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα