Rigatoni Al Tartuffo, της Κατερίνας .: Διεθνής Κουζίνα .: Ματιά
 

Rigatoni Al Tartuffo, της Κατερίνας

Οι λάτρεις των ζυμαρικών σπεύσατε! Ακολουθείστε τις οδηγίες της Κατερίνας και… μιάμ μιάμ!

Γράφει: Matia Gr
Rigatoni Al Tartuffo, της Κατερίνας
Υλικά:

Ζυμαρικά Penne Rigate Βarilla
Αρακάς
Μανιτάρια
Ζαμπόν
Μπέικον
Βούτυρο φυτίνη
Τυρί που λιώνει χοντροτριμμένο
Κρέμα γάλακτος
Γάλα εβαπορέ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια τόσο όσο να μείνουν αl dente. Τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με κρύο νερό. Σε βούτυρο σοτάρουμε τον αρακά και τα μανιτάρια κομμένα. Αφού μαραθούν προσθέτουμε το ζαμπόν και το μπέικον κομμένα σε κύβους. Τα σοτάρουμε καλά. Προσθέτουμε και τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε να μυρίσουν. Έχουμε αναμίξει τη κρέμα γάλακτος με μπόλικο τυρί χοντροτριμμένο και την ανακατεύουμε με τις πένες και τα υπόλοιπα υλικά. Τα στρώνουμε σε πυρέξ και τα πασπαλίζουμε με επιπλέον τυρί για να κάνει μια ελαφριά κρούστα. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί αν θέλουμε.
Αν θέλουμε να γίνει πιο ελαφρύ και light, βάζουμε κρέμα γάλακτος αναμεμιγμένη με γάλα εβαπορέ.

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Κατερίνα Βουράκη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.