Ροδάκινο σορμπέ .: Vegan .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ροδάκινο σορμπέ

Αγαπημένα τα σορμπέ και εξίσου αγαπημένα και τα ροδάκινα. Φανταστείτε τον συνδυασμό τους μια ζεστή καλοκαιρινή ημέρα! 😉

Γράφει: Matia Gr
Ροδάκινο σορμπέ
Υλικά:

8 μεγάλα ώριμα ροδάκινα
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1/2 κούπα νερό ή χυμό ροδάκινο

Εκτέλεση:

Πλένουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε φετούλες αφαιρώντας το κουκούτσι τους αλλά όχι την φλούδα τους. Απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί τις φετούλες και τις παγώνουμε στην κατάψυξη. Όταν γίνει αυτό και είναι σκληρά τα ροδάκινα τα βάζουμε σε ένα ισχυρό μπλέντερ και τα δουλεύουμε με το μέλι και τον χυμό του λεμονιού μέχρι το σορμπέ μας να είναι λείο. Προσθέτουμε κουταλάκι κουταλάκι λίγο νερό ή χυμό μέχρι να αποκτήσει την απαραίτητη υφή. Μεταφέρουμε το σορμπέ μας σε τάπερ ή δοχείο παγωτού και το αφήνουμε για μερικές ώρες ακόμη στην κατάψυξη να σταθεροποιηθεί. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα υγιεινό, παγωτό γλύκισμα!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.