Σοκολατένια κουκουνάρια .: Γλυκά .: Ματιά
 

Σοκολατένια κουκουνάρια

Ένα πανέμορφο σοκολατένιο κουκουνάρι που θα σας εντυπωσιάσει με την εμφάνιση και τη γεύση του. Απολαύστε το φολίδα φολίδα, σιγά σιγά! Είναι ονειρεμένη λιχουδιά!

Γράφει: Matia Gr
Σοκολατένια κουκουνάρια
Υλικά:

150γρ. τριμμένη σοκολάτα
100γρ. τριμμένη καραμέλα (μαλακές καραμέλες)
50γρ. βούτυρο
50γρ. φυστικοβούτυρο
Σοκολατένια κορν φλέικς οβάλ σχήματος
Άχνη ζάχαρη ή/και τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα υλικά μας -εκτός από τα κορν φλέικς, την άχνη και την καρύδα- σε μπεν μαρί και τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε να στερεοποιηθεί το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς. Παίρνουμε υλικό και το πλάθουμε σε σχήμα κουκουναριού (πλατύ στην βάση και βαθμιαία λεπτό στην κορυφή). Εάν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε το πιάτο ή τον δίσκο με ζάχαρη άχνη πριν βάλουμε το κουκουνάρι μας. Το βάζουμε να πατήσει με την βάση του στο σκεύος παρουσίασης. Βάζουμε γύρω γύρω στρώσεις από κορν φλέικς μπήγοντάς τα σειρά σειρά. Φροντίζουμε η πάνω σειρά να “πέφτει” στο κενό που δημιουργεί η από κάτω σειρά τους. Συνεχίζουμε μέχρι την κορυφή. Πασπαλίζουμε τα κουκουνάρια μας (προαιρετικά) με λίγη άχνη ζάχαρη ή τριμμένη καρύδα. Με κάθε “φολίδα” κουκουναριού (κορν φλέικς) παίρνουμε λίγο από το εσωτερικό του και το απολαμβάνουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.