Σπανακόρυζο, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Vegan .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σπανακόρυζο, από τον Γέροντα Παρθένιο

Σπανακόρυζο, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΞΥΝΟΜΗΛΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ (Β´ ΜΕΡΟΣ)ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΞΥΝΟΜΗΛΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ (Β´ ΜΕΡΟΣ)

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

500γρ. σπανάκι
300γρ. ρύζι νυχάκι
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
Άνηθο
Λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σπανάκι και ανάβουμε τη φωτιά. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια μας και τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα μας. Μόλις μαλακώσουν τα σπανάκια, προσθέτουμε ελαιόλαδο για να τσιγαριστεί σπανάκι και κρεμμυδάκια, προσθέτοντας επίσης αλάτι και πιπέρι. Κατόπιν ρίχνουμε το ρύζι μας να καψαλιστεί λίγο και μετά ρίχνουμε καυτό νερό σταδιακά όπως κάνουμε για το ριζότο. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο και το ρύζι μας, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του, προσθέτοντας χυμό λεμονιού και άνηθο. Σερβίρουμε ρίχνοντας στο πιάτο μας λίγο ελαιόλαδο πάνω από το φαγητό μας.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.