Στολισμός τραπεζιού χιονάνθρωποι

Last modified date

Στολισμός τραπεζιού χιονάνθρωποι

Στολισμός τραπεζιού χιονάνθρωποι

Δείτε πως μπορείτε να στολίσετε το γιορτινό σας τραπέζι εντυπωσιακά, εύκολα και οικονομικά με αυτή την Χριστουγεννιάτικη – Πρωτοχρονιάτικη διακόσμηση.

Θα χρειαστούμε:

Λευκά πιάτα σε δύο μεγέθη
Κόκκινες χαρτοπετσέτες ή υφασμάτινες πετσέτες
Μαύρες χαρτοπετσέτες ή μαύρο χαρτόνι
Μικρά κουφετάκια μαύρου ή σκούρου καφέ χρώματος (διάφορα μεγέθη) και στενόμακρα πορτοκαλιά ζαχαρωτά ή καραμέλες
Γιορτινά σουπλά και σουβέρ (προαιρετικά)

Στολίζουμε το γιορτινό μας τραπέζι:

Λαμβάνουμε υπόψιν πως αυτή η διακόσμηση του γιορτινού τραπεζιού μας θα αφήσει ελάχιστο ελεύθερο χώρο στο τραπέζι μας. Αυτό όμως είναι παροδικό μιας και όταν καθίσουν στις θέσεις τους οι συνδαιτυμόνες μας τα μικρά πιάτα θα μπουν πάνω στα μεγάλα και η ευρυχωρία θα επανέλθει. Επίσης είναι μια διακόσμηση που θα λατρέψουν όλα τα παιδιά!

Στρώνουμε ένα σουπλά και πάνω του βάζουμε στην κάτω πλευρά το μεγάλο πιάτο και στην πάνω του το μικρότερο. Διπλώνουμε την κόκκινη πετσέτα ώστε να καλύπτει τον “λαιμό” του χιονάνθρωπου και να θυμίζει κασκώλ. Στο πάνω μέρος του μικρού πιάτου βάζουμε την μαύρη χαρτοπετσέτα (ή κομμάτι χαρτόνι). Την στερεώνουμε με το μαχαίρι του σερβίτσιου (αν είναι στη θέση να καθίσει παιδί βάζουμε μαχαίρι βουτύρου). Βάζουμε πιρούνι και κουταλάκι στο μεγάλο πιάτο λοξά να θυμίζουν τα χέρια του χιονάνθρωπου και τέλος διακοσμούμε με τα ζαχαρωτά μας βάζοντας κουμπιά, μάτια και μύτη! Επαναλαμβάνουμε και στο τέλος διακοσμούμε με τα γιορτινά σουβέρ στα κενά που υπάρχουν. Καλές και ευλογημένες γιορτές!

Σχετικά άρθρα