Ασιατικά πικάντικα κολοκυθάκια .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Ασιατικά πικάντικα κολοκυθάκια

Κολοκυθάκια πικάντικα σε μια Ασιατική συνταγή ιδιαίτερα σύντομη και απλή που έχει όμως απίστευτη νοστιμιά. Μαγειρέψτε τα για να συνοδεύσουν σαν σαλάτα το φαγητό σας ή προτιμήστε τα για ένα ελαφρύ, πικάντικο γεύμα!

Γράφει: Matia Gr
Ασιατικά πικάντικα κολοκυθάκια

Ασιατικά πικάντικα κολοκυθάκια

Υλικά:

4 μικρά κολοκυθάκια
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές σόγια σως
2 κουταλιές καυτό κέτσαπ
1 κουταλάκι μέλι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές σησαμέλαιο
2 κουταλιές σουσάμι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μπαστουνάκια. Πολτοποιούμε το σκόρδο και κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και μέσα προσθέτουμε τα κολοκυθάκια. Αφού τα σοτάρουμε για πέντε περίπου λεπτά προσθέτουμε και το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Όταν τα κολοκυθάκια μας γίνουν τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα σερβίρουμε σε πιατέλα. Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε καλά το μέλι με τη σόγια σως και το κέτσαπ. Περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα κολοκυθάκια μας, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και με τα κρεμμυδάκια και τα πικάντικα κολοκυθάκια μας είναι έτοιμα να συνοδεύσουν το φαγητό σας σαν σαλάτα ή να αποτελέσουν το πικάντικο ελαφρύ γεύμα σας!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.