Ματιά

Μάφινς, της Λιλίκας

Μα δεν ήξερα ότι του γιου μου το κέρασμα θα κάνει τόση θραύση… Ζητώ συγγνώμη που δεν έβαλα συνταγή και επανορθώνω… Στο σχολείο επιτρέπεται μόνο συσκευασμένο κέρασμα λόγο κορονοϊού (απάντηση στις μανούλες που ρώτησαν αν μας επιτρέπουν το κέρασμα). Για όποια απορία ρωτήστε με…

Μάφινς, της Λιλίκας

Υλικά για 12 τεμάχια:

175γρ μαργαρίνη
175γρ ζάχαρη
3 αυγούλια
1 κ.γ. μπέικιν
2 κουταλιες της σούπας κακάο
4 κουταλιές της σούπας γάλα
175γρ φαρίνα
75γρ κουβερτούρα λευκή
75γρ κουβερτούρα γάλακτος
75γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Οι σοκολάτες θα κοπούν σε κομματάκια 0,5 εκατοστών. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, βάζουμε δύο κουταλιές από το αλεύρι μας, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Χτυπάμε άλλα δύο λεπτά. Κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν, ρίχνουμε το γάλα και τα κομματάκια από τις σοκολάτες και το ρίχνουμε στο μείγμα που έχουμε στο μίξερ. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα απαλά να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε στις θήκες χαρτάκια και μοιράζουμε το μείγμα στα 12. Ψήνουμε στους 180° πάνω κάτω αέρα για 25′.
Λιώνουμε σοκολάτα σε Μπεν Μαρί… όποια μας αρέσει… και τα βουτάμε μέσα όπως σας δείχνω στο βιντεάκι.

https://www.youtube.com/watch?v=5eC9Io5MSnI

Στολίζουμε με ότι μας αρέσει. Θα τα βάλω σε κουτάκια και θα τα δέσω σε σακουλάκια.

Λιλίκα

Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα