Μαρμελάδα Μανταρίνι

Last modified date

Μανταρίνι

Μαρμελάδα Μανταρίνι

Τώρα που τα μανταρίνια είναι φθηνά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε φτιάχνοντας μια υπέροχη μαρμελάδα που θα κρατήσει το άρωμά τους για όλο τον χρόνο

Υλικά:

1 κιλό μανταρίνια κλημεντίνες
1 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα μανταρίνια και το λεμόνι καλά και τα κόβουμε σε τρίφτη για τσιπς έτσι ώστε να γίνουν πολύ λεπτές ροδέλες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τα μανταρίνια. Την επόμενη μέρα βγάζουμε τα μανταρίνια και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα που περιέχει 2 λίτρα νερό. Τα αφήνουμε εκεί για άλλη μια μέρα. Στη συνέχεια τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 40 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και δυναμώνοντας τη φωτιά τα βράζουμε για μιάμιση ώρα περίπου ώσπου να δέσει η μαρμελάδα. Κατά τη διάρκεια του βρασμού την ανακατεύουμε κατά διαστήματα και όποτε χρειάζεται την ξαφρίζουμε. Γίνεται μια μαρμελάδα ελαφρά πικρή που αφήνει όμως υπέροχη γεύση στο στόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment