Ματιά

Παγωτό ανανάς

Ένα παγωτό που μπορεί να φτιαχτεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου με υλικά που μπορούμε να βρούμε και στο πιο μικρό παντοπωλείο!

Παγωτό ανανάς

Υλικά:

1/2 κιλό ανανά κονσέρβα
400 ml κρέμα γάλακτος
2 φακέλους ζελέ γεύση ανανά
2-4 κουταλιές ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Μετράμε το υγρό που έχει μέσα η κονσέρβα ανανά, το συμπληρώνουμε με νερό να γίνει μισό λίτρο (500 ml) και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Κόβουμε τον ανανά σε κομματάκια και τα προσθέτουμε κι αυτά στην κατσαρόλα. Αν το μείγμα μας δεν μας φαίνεται πολύ γλυκό προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βάζουμε να βράσει. Μόλις βράσει για ένα λεπτό προσθέτουμε το ζελέ με γεύση ανανά και ανακατεύουμε καλά με σύρμα να διαλυθεί εντελώς. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μοιράζουμε το μείγμα για το παγωτό ανανά σε μπωλάκια και το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε το παγωτό ανανά!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα