Κρέμα καραμελέ ασφαλώς σπιτική, της Μαρίας

Κρέμα καραμελέ ασφαλώς σπιτική, της Μαρίας

Για να φτιάξετε μια εκπληκτική σπιτική κρέμα καραμελέ, δεν θέλει κόπο… θέλει τρόπο! Ακολουθείστε πιστά τη συνταγή και καλή σας όρεξη!

Υλικά:

6 αυγά
6 κουταλιές ζάχαρη
1000ml κρύο γάλα
1 κουταλάκι βανίλια
Σιρόπι καραμέλας

Εκτέλεση:

Χτυπώ ελαφρά τα αυγά και τη ζάχαρη και ρίχνω σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας και τη βανίλια. Σε πυρίμαχο σκεύος το οποίο βάζω μέσα σε μπεν μαρί στρώνω την καραμέλα και ρίχνω το μίγμα. Μαζί με το μπεν μαρί το βάζω στο φούρνο (προσέξτε η κατσαρόλα του μπεν μαρί να μην έχει πλαστικό χερούλι, απλά να είναι ένα ταψάκι μέχρι τη μέση με νερό λίγο μεγαλύτερο απ το πυρίμαχο σκεύος) και ψήνω σε μέτριο φούρνο 1 ώρα. Το αφήνω να κρυώσει, το ξεφορμάρω και το βάζω στο ψυγείο.

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment