Ρακόμελο, της Βιβής (για καλό και για κακό)

Last modified date

Ρακόμελο, της Βιβής (για καλό και για κακό)

Έχουμε μπει πλέον στον Χειμώνα, και η συνταγή αυτή που μας έστειλε η Βιβή Καλαϊτζάκη… ήρθε πάνω στην ώρα. Με σύνεση όμως, γιατί η ρακή σε κάνει “παλικάρι” μέχρι να πεις… Κρήτη

Υλικά:

1 φλυτζάνι του τσαγιού ρακή (τσικουδιά)
2 κουταλάκια του γλυκού καλό ελληνικό μέλι από το χωριό
1 ξυλάκι κανέλα
2-3 καρφάκια γαρίφαλο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπρίκι μεγάλο!! ή κατσαρολάκι βάλτε τη ρακή και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το βάζετε στο καμινετάκι να πάρει μια βράση.
Προσοχή μην αφήνετε το μπρίκι στη φωτιά χωρίς να το βλέπετε και το σκέυος (μπρίκι) πρέπει να είναι μεγαλούτσικο για να μην σας ξεχειλίσει και πάρει φωτιά η ρακή.
Πιο ασφαλής είναι η διαδικασία αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων. Βάζετε το φλυτζάνι με τη ρακή αφού έχετε προσθέσει όλα τα υπόλοιπα υλικά, για 2 λεπτά.
Το πίνετε ζεστό!!!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Βιβή Καλαϊτζάκη, και την ευχαριστούμε πολύ.

Γνωρίστε την ταβέρνα της Βιβής, «Βεγγέρα», κάνοντας κλικ εδώ!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment