Ματιά

Σπιτικά Τυρο-πατατάκια

Σπιτικά τυροπατατάκια που θα σας μαγέψουν με τη νοστιμιά τους. Θέλουν λίγο κόπο, αλλά αξίζουν κάθε λεπτό της ώρας που θα τους αφιερώσετε. Προσοχή… τρώγονται μετά μανίας!

Σπιτικά Τυρο-πατατάκια

Υλικά:

5 μεγάλες πατάτες
1 κούπα τυρί τσένταρ τριμμένο
1/3 κούπας ξινή κρέμα
Λίγο αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τις πατάτες. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέτουμε το τυρί την ξινή κρέμα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε έναν ωραίο και κρεμώδη πουρέ. Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε -όσο πιο ισόπαχα γίνεται- σε όποιο σχήμα θέλουμε ποσότητα από το μείγμα μας και ψήνουμε για είκοσι με μισή ώρα στους 180 βαθμούς. Θα πρέπει να είναι αρκετά σταθερά ώστε να τα βγάζουμε με μια σπάτουλα. Εντωμεταξύ φροντίζουμε ώστε να έχουμε καυτό λάδι έτοιμο για όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο (προσοχή!). Τα βουτάμε στο λάδι δόσεις δόσεις όπως τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα. Αφαιρούμε τα τυρο-πατατάκια μας από το λάδι και τα αφήνουμε να κρυώσουν κάπου απλωμένα (να μην είναι πολλές στρώσεις το ένα πάνω στο άλλο).
Τα τυροπατατάκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε! Καλή απόλαυση!

Σχετικά άρθρα