Category: Πάσχα

Πασχαλινές συνταγές!

Κουραμπιέδες του Πάσχα, του Δημήτρη Χίλιου

Αν νομίζετε ότι κουραμπιέδες φτιάχνουμε μόνο τα Χριστούγεννα κάνετε λάθος. Στην ιδιαίτερη πατρίδα του συγγραφέα Δημήτρη Χίλιου, φτιάχνουν κουραμπιέδες τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, στους γάμους, στους αρραβώνες και στα λογοδοσίματα. Δείτε τη συνταγή που είχε την καλοσύνη να μας στείλει ο συγγραφέας Δημήτρης Χίλιος και καλή σας όρεξη!

Μαγειρίτσα φρικασέ

Μια εξαιρετική συνταγή για μαγειρίτσα με την οποία θα κάνετε ένα γευστικότατο αναστάσιμο δείπνο. Είμαστε σίγουροι ότι θα την μαγειρέψετε και άλλες φορές, στους μήνες που θα ακολουθήσουν. Εμείς πάντως αυτό κάνουμε… σιγά μην περιμένουμε το επόμενο Πάσχα… 🙂

Πατσάς και ποδαράκια αυγολέμονο

Πατσάς και ποδαράκια αυγολέμονο

Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας συνηθίζεται το βράδυ της Ανάστασης να τρώνε πατσά αντί για μαγειρίτσα. Το σίγουρο είναι πως ο πατσάς “γιατρεύει” το στομάχι και αν μη τι άλλο βοηθάει τον οργανισμό μας στη μετάβαση από την πολυήμερη νηστεία στην κρεατοφαγία του Πάσχα.

Σμυρνέικα κουλουράκια, της Διονυσίας

Το Πάσχα πλησιάζει και ένα από αυτά που καλεί η παράδοση να φτιάξουμε είναι τα σμυρνέικα κουλουράκια. Εδώ σας έχουμε την συνταγή που μας έστειλε η Διονυσία Μπαντα μαζί με τις ευχές τις για καλή επιτυχία και καλό Πάσχα. Ευχαριστούμε Διονυσία!

Σουβλίζοντας για λίγους ή με λίγα (Τεχνικές μαγειρικής)

Σουβλίζοντας για λίγους ή με λίγα (Τεχνικές μαγειρικής)

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι ή μπορεί τα άτομα με τα οποία θα μοιραστείτε το πασχαλιάτικο γεύμα να είναι λίγα, εμείς σας δίνουμε ιδέες για το πως να σουβλίσετε μισό αρνί (ή κατσίκι) ή πως να σουβλίσετε κομμάτια αρνιού (ή κατσικιού).