Κεράκια από τυρί .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κεράκια από τυρί

Ένα μεζεδάκι που “πάει γάντι” και στις χειμωνιάτικες γιορτές (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά) αλλά και στην μεγάλη γιορτή της άνοιξης το Πάσχα! Είναι γρήγορη και πολύ πολύ εύκολη!

Γράφει: Matia Gr
Κεράκια από τυρί
Υλικά:

Σκληρό κίτρινο τυρί (γραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή κασέρι κτλ) κομμένο σε ισόπαχα μπαστουνάκια
1 μεγάλο αγγούρι
1 βαζάκι κρεμμυδάκια πέρλες
Κόκκινη πιπεριά τουρσί (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πλένουμε σχολαστικά το αγγούρι και το κόβουμε σε ισόπαχες, σχετικά χοντρές ροδέλες. Με μία πολύ μακριά ξύλινη φουρκέτα ή ξυλάκι για σουβλάκι διαπερνούμε το τυρί κατά ύψος. Τέλος καρφώνουμε στην πάνω πλευρά του την πέρλα του κρεμμυδιού και προσεκτικά καρφώνουμε την φουρκέτα μας (αμέσως μετά την μαλακή περιοχή του αγγουριού με τα σπόρια) στο ψαχνό του αγγουριού. Αν χρησιμοποιήσουμε και την κόκκινη πιπεριά τότε την κόβουμε σε μικρά σχέδια (αστέρια, καρδούλες κτλ) και τα στολίζουμε είτε ανάμεσα στα “κεράκια” είτε πάνω στην βάση τους. Καλές γιορτές!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.