Πώς βράζουμε ή ψήνουμε τα κάστανα

Last modified date

κάστανα

Πώς βράζουμε ή ψήνουμε τα κάστανα

Μια νόστιμη φθινοπωρινή λιχουδιά, αρκεί να… προσέχει όποιος βγάζει τα κάστανα από την φωτιά!

Υλικά:

Κάστανα

Εκτέλεση:

Πώς βράζουμε τα κάστανα:

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε νερό. Πώς χαράζουμε τα κάστανα; Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε δύο μικρούς σταυρούς στα πλάγια κάθε κάστανου και τα ρίχνουμε μέσα στο νερό που βράζει. Είναι έτοιμα περίπου σε είκοσι λεπτά. Πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά δοκιμάζουμε ένα αν έχει βράσει καλά.
Τα βγάζουμε ένα-ένα και τα καθαρίζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό για να μην καιγόμαστε. Αλλιώς μπορούμε να τα βάλουμε μέσα σε κρύο νερό.

Πως ψήνουμε τα κάστανα:

Για να ψήσουμε τα κάστανα στο τζάκι ή στο μάτι της κουζίνας πρέπει πρώτα (αφού τα πλύνουμε) να τα χαράξουμε με ένα μαχαίρι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ (αλλιώς θα σκάσουν) και στις δύο πλευρές τους σε σχήμα σταυρού. Για να ψήσουμε στο μάτι της κουζίνας χρησιμοποιούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι που μέσα του βάζουμε τα κάστανα και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας τα και από τις δύο πλευρές.
Για να τα ψήσουμε στο τζάκι, πρέπει αφού έχει κάψει καλά το τζάκι μας, να καθαρίσουμε με την τσιμπίδα ένα μέρος που είχε πριν κάρβουνα. Πάνω εκεί βάζουμε τα κάστανά μας. Ψήνονται σχετικά γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να τα γυρίσουμε.
Πάντα είναι απαραίτητος κάποιος για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Σχετικά άρθρα

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment