Κοτόπουλο καπρέζε με κολοκυθάκια .: Διεθνής Κουζίνα .: Ματιά
 

Κοτόπουλο καπρέζε με κολοκυθάκια

Μαγευτικό κοτόπουλο καπρέζε με κολοκυθάκια. Ακόμα κάθεστε; Είναι σκέτη κόλαση…

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπουλο καπρέζε με κολοκυθάκια

Κοτόπουλο καπρέζε με κολοκυθάκια

Υλικά:

350γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
350γρ. ντοματίνια
3 πολύ φρέσκα κολοκυθάκια
1 κούπα τυρί μίνι μοτσαρέλα
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι ρίγανη
Λίγο φρέσκο βασιλικό
Λίγο μπούκοβο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια και στη συνέχεια τα περνάμε από το μηχάνημα ή με το ειδικό εργαλείο να γίνει λεπτές λεπτές λωρίδες σαν μακαρόνι (εάν δεν έχουμε τίποτα από αυτά, τότε τρίβουμε το κολοκύθι στο οβάλ του τρίφτη κατά τη μακριά του διάσταση). Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και στη συνέχεια σε κυβάκια. Σε μια σωτέζα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία σωτάρουμε το κοτόπουλο προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Συνεχίζουμε μέχρι να ροδίσει το κρέας και να μαγειρευτεί εντελώς. Τοποθετούμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε σκεύος που θα το διατηρήσει ζεστό. Στην σωτέζα μας ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο. Μόλις αρχίσει να αλλάζει χρώμα προσθέτουμε κομμένα στα δύο (ή στα 4 αν είναι μεγαλούτσικα) τα ντοματίνια μας, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία να σιγοβράσει για ένα τέταρτο. Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια με τον βασιλικό, αλατίζουμε λίγο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά ακόμη. Τέλος, βάζουμε ξανά το κοτόπουλο και κομμένα στα 4 τα μοτσαρελάκια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα εξαίσιο ελαφρύ, καλοκαιρινό γεύμα ή δείπνο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.