Λαγουδάκι αυγουλάκι .: Γιορτ€ς με λίγα .: Ματιά
 

Λαγουδάκι αυγουλάκι

Ένας βρώσιμος λαγός φτιαγμένος από… αυγό!

Γράφει: Matia Gr
Λαγουδάκι αυγουλάκι
Υλικά:

2 αυγά καλά βρασμένα
Λίγο καρότο
Λίγο δεντρολίβανο (κατά προτίμηση φρέσκο)

Εκτέλεση:

Πρώτα θα κόψουμε το ένα αυγό κάθετα κατά μήκος (στην μακριά πλευρά του). Το μισό το κρατάμε έτσι, θα κάνει το σώμα του λαγού. Το δεύτερο μισό το κόβουμε κάθετα κατά μήκος να γίνει δύο κομμάτια.
Τώρα θα κόψουμε το δεύτερο αυγό. Κόβουμε το πάνω μέρος του (κορυφή) για να γίνει η ουρά του λαγού. Στη συνέχεια κόβουμε το κάτω μέρος του, και το κυκλάκι που δημιουργήθηκε θα το κόψουμε στα δύο και θα γίνουν οι πατούσες του λαγού. Τέλος το μέρος που έμεινε (φροντίζουμε να έχει ίδιο περίπου ύψος με το σώμα) θα γίνει το μουτράκι του λαγού. Κόβουμε ένα τριγωνάκι από το καρότο για μύτη, και βάζουμε 6 φυλλαράκια δεντρολίβανο για μουστάκια. Εάν θέλουμε κόβουμε καρότο σε σχήμα… μικρού καρότου και του βάζουμε κι αυτού δεντρολίβανο για το πράσινο μέρος του. Στολίζουμε και συναρπάζουμε όλα τα παιδιά!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα