Μηλόπιτα της Βάσως (εξαιρετικά διάσημη!) .: Γλυκά .: Ματιά
 

Μηλόπιτα της Βάσως (εξαιρετικά διάσημη!)

Η παιδοψυχολόγος και ζωγράφος Βάσω Κ. Ηλιάδη, μας έστειλε την συνταγή γι
α την διάσημη μηλόπιτα της. Δοκιμάστε την

Γράφει: Matia Gr
Μηλόπιτα της Βάσως (εξαιρετικά διάσημη!)
Μηλόπιτα της Βάσως (εξαιρετικά διάσημη!)
Υλικά:

7 κόκκινα μήλα
1 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
1/2 ποτήρι μέλι
1 ποτήρι Ιταλική Grappa
250 γραμ. ξανθές σταφίδες
10 φρυγανιές Grafschafter με γάλα
5 μικρές κουταλιές κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ ταψί απλώνουμε ομοιόμορφα λίγο βιτάμ. Μετά τοποθετούμε τις φρυγανιές σε μορφή παρκέ. Έπειτα φτιάχνουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα με τα μήλα (αφού τα καθαρίσουμε), τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τη Grappa, το μέλι, 2 τριμμένες φρυγανιές, κανέλα.
Αφού το μείγμα μας γίνει μία ενιαία μάζα, το απλώνουμε επάνω στις στρωμένες φρυγανιές και ψήνουμε τη «δημιουργία» μας στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, στους 150 βαθμούς Κελσίου, σε ζεστό αέρα.
Σερβίρουμε με κόκκινο κρασί και προσπαθούμε να φάμε μόνο ένα κομμάτι πίτας (πράγμα που θα φαντάζει αδύνατο…)

Την συνταγή αυτή μας έδωσε η παιδοψυχολόγος και ζωγράφος Βάσω Κ. Ηλιάδη την οποία και ευχαριστούμε πολύ.
Για να διαβάσετε για την Βάσω Κ. Ηλιάδη κάντε κλικ εδώ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.