Βασική ζύμη για καλτσούνια (καλιτσούνια)

Βασική ζύμη για καλτσούνια (καλιτσούνια)

Για πετυχημένα καλτσούνια φτιάξτε τη ζύμη της συνταγής αυτής και… καλή σας όρεξη!

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι
1 ρακοπότηρο ρακή
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη βάζουμε τα υλικά μας και τα αναμειγνύουμε προσθέτοντας σταδιακά χλιάρο νερό τόσο ώστε να πάρουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για μια δυό ώρες. Στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλο με τη βοήθεια του πλάστη και με κουπ πατ ή με ένα ποτήρι κόβουμε κομμάτια του φύλλου. Στη συνέχεια ξαναζυμώνουμε καλά το φύλλο που μας έμεινε και το ανοίγουμε εκ νέου σε καινούργιο φύλλο και ξανακόβουμε. Γεμίζουμε τα σκαλτσούνια μας με γεύσεις της προτίμησής μας και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σχετικά άρθρα

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment