Μανιτάρια ξυδάτα (ανάλατα)

Last modified date

μελιτσάνες και πιπεριές τηγανητές, μανιτάρια ξυδάτα, ντολμαδάκια και ελιές

Μανιτάρια ξυδάτα (ανάλατα)

Πεντανόστιμα ξυδάτα μανιταράκια χωρίς ίχνος αλατιού! Δοκιμάστε τα!

Υλικά:

1 κιλό μανιτάρια λευκά
2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
Ξύδι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια για να απομακρύνουμε ξένα σώματα με ένα χαρτί κουζίνας. Εάν τα μανιτάρια μας είναι μεγάλα τα κόβουμε κάθετα στα 4 ή αν είναι μικρά τα κόβουμε στα δύο. Σε μια κατσαρόλα πλατιά βάζουμε ελαιόλαδο και βάζουμε στην κουζίνα μας πολλή δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί καλά το λάδι προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε τακτικά ώστε να λαδωθούν όλα από όλες τις πλευρές τους και προσθέτουμε το σκόρδο. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να μαγειρευτούν στον επιθυμητό βαθμό τα μανιτάρια μας. Τέλος σβήνουμε με ξύδι και όταν δέσει η σάλτσα απομακρύνουμε από τη φωτιά και απολαμβάνουμε!