Ματιά

Ψητές πικάντικες ντομάτες

Μια πανεύκολη αλλά πολύτιμη συνταγή για τους μήνες που οι ντομάτες είναι άφθονες και η μπίρα και το ουζάκι καταναλώνονται καθημερινά. Ντομάτες ψημένες στο γκριλ με πικάντικη γεύση σκόρδου και μυρωδικών. Ό,τι καλύτερο!

Ψητές πικάντικες ντομάτες

Υλικά:

12 μετρίου μεγέθους ντομάτες
12 σκελίδες σκόρδο
Θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση:

Ψιλοτρίβουμε τα μυρωδικά μας (εάν είναι φρέσκα τα ψιλοκόβουμε). Καθαρίζουμε το σκόρδο και το περνάμε από την πρέσα ή το τρίβουμε στον τρίφτη. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα μυρωδικά με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το αλάτι. Κόβουμε τις ντομάτες μας στη μέση και αλείφουμε πάνω τους το μείγμα των μυρωδικών και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καλοκαίρι

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;